Papuska on maukas kotimainen ruokaherne

Reseptit

PERINTEINEN PAPUSKA-
HERNEKEITTO

500 g Papuska-ruokaherneitä
3 l vettä
800 g sianlihaa
1 keskikokoinen sipuli
suolaa

 

Poista herneistä mahdolliset roskat. Huuhtele herneet. Laita herneet ja raikas vesi kattilaan. Anna seistä huoneenlämmössä yön yli.

 

Mittaa kylmä vesi kattilaan ja lisää herneet, liha ja sipuli. Anna kiehua 1-2 tuntia. Mausta valmis keitto suolalla. Jos käytät kypsää lihaa (esim. palvikinkkua tai säilykelihaa), lisää se keittoon noin puoli tuntia ennen valmistumista.

 


 

PAPUSKA-HERNEKEITTO

500 g Papuska-herneitä
3 l vettä
Lihafondia tai lihaliemikuutio ohjeen/maun mukaan
1 keskikokoinen sipuli
1-2 porkkanaa
400 g kypsää palvilihaa
2 tl meiramia
1/2 tl mustapippuria
2 rkl KOTISINAPPI Barbeque

 

Puhdista ja huuhtele herneet. Liota herneitä vedessä n. 10 tuntia huoneenlämmössä.

 

Mittaa kattilaan vesi ja lisää herneet, pilkottu sipuli ja porkkana. Mausta fondilla. Keitä noin 1-2 tuntia. Lisää paloiteltu palviliha ja mausteet noin puoli tuntia ennen valmistumista. Tarkista maku.

 


 

PAPUSKA-HERNEKASVIS-
SOSEKEITTO

500 gr Papuska-herneitä
2,5 l vettä
1 keskikokoinen sipuli
200 g selleriä
3-4 porkkanaa
Kasvis- tai kanafondia ohjeen/maun mukaan
2 tl meiramia
2 rkl Creme Fraiche

 

Lisäke:
1 dl Creme Fraiche
2 tl sitruunamehua
1 tl KOTISINAPPI perinteistä
1 rkl raastettua piparjuurta
ripaus sokeria

 

Persiljaa

 

Puhdista ja huuhtele herneet. Liota herneitä vedessä n. 10 tuntia huoneenlämmössä. Mittaa kattilaan vesi ja lisää herneet, pilkotut sipuli, selleri ja porkkana. Mausta fondilla. Keitä n. 1-2 tuntia. Mausta meiramilla ja soseuta valmis keitto sauvasekoittimella. Sekoita
joukkoon Creme Fraiche pehmentämään keittoa. Tarkista maku.

Valmista lisäke sekoittamalla mausteet ja Creme Fraiche. Tarkista maku. Annostele lisäke lautaselle keiton pinnalle, päälle voit ripotella pilkottua persiljaa.

 





















































Papuskan herneet ovat kotimaisia